dissabte, 24 de gener del 2015

Bon dissabte a tots!

Com cada setmana us escric per recordar-vos els deures i d'altres coses que us vull comentar.

En primer lloc, per la colla d'Històries II ;). Recordeu que heu de portar el mapa mut d'Egipte i Mesopotàmia i que havíeu de fer, tot i que lliure, l'activitat més creativa i artística relacionada amb un dels conceptes del debat que vam fer sobre la llibertat d'expressió, la tolerància, el respecte, la justícia, etc. Feu un dibuix, una fotografia, escriviu un poema sobre com presentaríeu i expressaríeu algun d'aquests conceptes, el que vulgueu.
A més a més, penseu en un personatge històric i dijous me'l dieu tots aquells que vulgueu participar en el joc per carnestoltes, és a dir, el dijous 12 de febrer. Només es tracta d'escollir-ne un, pensar com faríeu una disfressa el més semblant possible i dir-me'l dijous perquè l'apuntaré.

Pels petits d'Històries I també penseu en ser un personatge històric per un dia i dijous vinent me'l dieu. I finalment, per TOTS, us adjunto a continuació l'explicació del que vam fer l'últim dia com a resum del més important i per enllaçar-ho amb el proper dijous.

EL PROCÉS DE MOMIFICACIÓ

*Es treu el cervell a través de les fosses nassals amb un garfi de ferro.
*Es talla un lateral del cos per extreure el fetge, els pulmons, l’estòmag i els intestins.
*El cos s'asseca amb una sal anomenada “natró” durant uns 35-40 dies aproximadament.
*Es netejava el cos i s’omplia de lli empapat amb resines i espècies i també s’aplicava resina sobre la pell.
*A continuació el s’embolicava amb venes de lli impregnades de resina perquè mantingués la seva forma i s’hi barrejaven olis i perfums.
*Entremig de les diferents capes de les venes s'hi col·locaven amulets per ajudar i protegir la mòmia en el "més enllà".
*Finalment, es col·locava la màscara del faraó sobre el cap de la mòmia mentre es feia el ritual per part del mestre embalsamador. Aquest resava al costat de la mòmia i anava vestit amb la màscara del déu Anubis. Mentrestant la mòmia ja estava preparada per entrar dins el taüt.


Que passeu un fantàstic cap de setmana i fins dijous historiadors! :)

1 comentari:

Unknown ha dit...

hola Silvia
avui hem mirat el blog,perque tampoc hem arribat a Historia I.
gracies,quan no arribem ho farem amb el blog.
petons