dimarts, 30 de desembre del 2008

Les imatges i les paraules

Seguint una mica amb el que havia esmentat amb l'article sobre l'eutanàsia i el paper de la televisió en temes d'aquest tipus, dins del "Quadern del diumenge" del 28 de desembre d'El Periódico de Catalunya van aparèixer una sèrie d'imatges que feien un recull a les notícies de tot l'any com ara la victòria d'Obama a les eleccions d'EE.UU. o el premi Príncep d'Astúries a Ingrid Betancourt alliberada per les FARC de Colòmbia, entre moltes altres.
Aquí voldria continuar també una mica amb la importància que té una imatge. Això, però, no vol dir que els fets no es puguin explicar amb paraules, com s'havia de fer fa molts anys. En determinades ocasions, les imatges poden transmetre i poden anar molt més enllà que les paraules i, fins i tot, deixar-nos a nosaltres sense elles.
Per tant, només acabaria dient que val més utilitzar sempre una combinació de les imatges i de les paraules perquè no s'utilitzin les primeres com a mers productes comercials i comercialitzables i perquè les segones no acabin sent molt carregoses i ens aproximin una mica més a la realitat.