dissabte, 27 de desembre del 2008

El llibre: l'etern regal

Ara que encara ens trobem en les festes de Nadal i davant l'arribada dels Reis Mags que molts nens i nenes esperen impacientment, es va publicar un article a El Periódico sobre el fet que el llibre seria un dels regals que més triomfaria durant aquestes festes. Tenint en compte la situació econòmica en què es troba immers el país i gràcies a altres factors que s'hi han unit, moltes publicacions i molts establiments dedicats a la venda de llibres van veure i continuen veient òptimes les expectatives de la demanda d'aquests grans aliats que, més d'una vegada, ens poden treure les castanyes del foc davant del desconcert de quin regal fer.
Centrant-nos en aquestes festes hem de tenir en compte que, davant d'un videojoc que pot ser molt més car, alguns editors i botiguers feien referència al fet que moltes persones primer pensarien en la possibilitat d'adquirir un bon llibre per regalar. Per altra banda, també es considerava una bona opció perquè, vist des d'una perspectiva més psicològica, els llibres representen la "coneixença" de la persona a la qual se li regala per part de qui el compra i, a més a més, és una manera -tot sigui dit- de quedar molt bé.
En tercer lloc i potser com a punt més important, probablement en aquestes festes hi ha hagut o hi haurà fins el dia de Reis un augment en la seva compra, ja que s'està imposant i desenvolupant cada cop més la idea que la lectura és una eina molt bona pels nens i nenes. Es diu que des de l'escola es fan grans esforços perquè s'agafin hàbits de lectura però els pares també són molt conscients de la importància d'aquesta faceta en els seus fills.
Per tant, a l'hora d'escollir entre un llibre o un videojoc i més en aquests moments de crisi, podem optar per "l'etern regal", el símbol de l'aprenentatge i de la transmissió d'uns valors que ens aporta una mica més de cultura i que converteix les festes de Nadal en un "Sant Jordi d'hivern".

1 comentari:

Kerla ha dit...

Evidentment sempre va bé un bon llibre, però no estic d'acord en que sigui fàcil, a mi, familiars molt propers m'han arribat a regalar coses que no se si em llegiré mai. Crec que s'ha d'estar alerta i guardar l'informació quan gent propera comenta sobre llibres o temes que li interessin. Per exemple si diuen que es volen comprar llibres de la guerra cívil durant sant jordi.

En el tema de que els més joves llegeixin més, en el meu punt de vista tot comença des de casa, i si els pares llegeixen per gust és molt més fàcil que els fill també ho facin, al principi per imitació però desprès ja s'hauràn "enganxat" als llibres.
I aquest és un aspecte que avui en dia no és present, als pares els hi fa mandra, o "no tenen temps" o prefereixen mirar la tv... i això és el que s'apren.
Desprès venen les baralles perquè els nens llegeixin, i amb l'obligació un odi més profund pels llibres.